Personlig utveckling

2021 – livshjul och mål

Jag har tänkt att 2021 ska bli året då jag fokuserar på personlig utveckling. Jag funderade och sökte runt kring personlig kick-off för ett nytt år, som ett slags hjälp att sätta mål. Tyvärr hittade jag inte direkt något under de sökningar jag gjorde. Har du något tips eller mall för personlig kick-off får du gärna dela med dig i kommentarerna!

Hur som helst så landade jag i att göra ett livshjul och med hjälp av det sätta några mål för året. Livshjulet är en vanlig övning inom coachning där man bedömer sin nuvarande situation inom ett antal områden och ritar in dem på en skala i ett hjul. Tanken är väl att man ska se om det finns obalanser och att det ska hjälpa en att se områden att utveckla och hur de hänger ihop.

När jag satte mig och gjorde mitt hjul blev det tydligt att jag tidigare prioriterat ned både mig själv och mina relationer och lagt stort fokus på min ekonomi, studier och företagande. Det är en av de viktiga saker jag vill förändra i år. Jag försökte påbörja detta under 2020 bland annat genom att hitta några vänner att umgås med då jag inte har några som bor i närheten (vi är relativt nyinflyttade). Tyvärr satte Covid-19-pandemin käppar i hjulet för det då man såklart skulle undvika att träffa andra. Karriär och ekonomi tror jag kommer förbättras relativt enkelt i år eftersom jag kommer ta examen i mitt nya yrke under våren och förhoppningsvis bli erbjuden arbete på min praktikplats. Relationer, hälsa och fritid tror jag däremot kommer kräva mer fokus från mig för att förbättras. Jag behöver se till att prioritera mig själv och att utveckla de relationer jag vill ha i framtiden.

Mitt livshjul vid starten av 2021

Utifrån livshjulet satte jag ett flertal mål och vanor jag vill utveckla under året. De flesta kategorier hade mer än ett mål eller en vana. Jag tänkte dock inte dela med mig av precis alla uppsatta mål för året då en del känns lite för personliga för att lägga ut på en blogg. Utifrån de delar jag valt att ha med i mitt livhjul kan jag ändå dela med mig av några av målen:

  • Personlig utveckling
  • Hälsa och träning
  • Kärleksrelation
  • Familj
  • Vänskap
  • Fritid
  • Karriär
  • Ekonomi
  • Företag
  • Lycka

Använda FuelBox Mentorskort för reflektion
Kunna göra push-ups, stabil vikt, yoga och meditera
Göra en framtidsplan
Spendera mer tid ute med familjen
Prata regelbundet med vänner, hälsa på?
Blogga regelbundet, läsa 12 böcker
Ta examen, anställning inom yrket
Investera minst 75 000, nå portföljvärde 0,5M
Öka omsättningen minst 2%, jämnt löneuttag
Minimera skärmtid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s