Arbete, Utbildning

Mycket vilja, för lite tid

Jag har på tok för mycket på gång just nu, eller rättare sagt jag vill hinna med betydligt mer än jag har tid (och kanske energi) för. Känner också att det är svårt att prioritera och välja ”rätt”, vad nu det är.

I februari i år (2019) blev min sambo och jag föräldrar, och nu är jag föräldraledig. Eller snarare deltids-ledig. Jag är föräldraledig i den mån att jag inte har min vanliga anställning längre (den tog slut i samband med att vi fick barn) men jag sköter fortfarande mitt företags ekonomi och administration på distans.

Jag har länge gått och grämt mig lite över att jag inte riktigt har något yrke att falla tillbaka på och jobba inom, det blev framför allt märkbart när jag skulle gå från egen företagare till att söka jobb. Visst har jag studerat en hel del men det blev inte direkt något yrke och det verkar inte så lätt att få jobb inom den branschen (kanske gått för lång tid?). Har fått höra att jag har ett intressant CV och bakgrund (min utbildning i kombination med drivit eget) men upplevde det ändå som svårare än jag trott förra året när jag sökte jobb.

Efter rekommendationer har jag nu sökt en YH-utbildning till lönespecialist då det tydligen är ett yrke där det (kommer) fattas folk, och det ligger nära annat jag redan behärskar (redovisning mm). Plus att det verkar intressant såklart, även om det egentligen inte är något drömyrke för mig känns det bra att i framtiden ha ett yrke där det verkar finnas stor efterfrågan på folk. Jag kommer studera på distans och samtidigt vara hemma med vår son, håller tummarna för att det ska fungera. Troligen blir utbildningen inte jättesvår för mig eftersom jag har läst många av ämnena tidigare (redovisning, juridik mm) men själva löneteorin blir ny och intressant.

Förutom utbildning på distans, ta hand om sonen, fortsätta sköta ekonomin i företaget på distans och sitta i bostadsrättsföreningens styrelse så klurar jag på två (!) olika affärsidéer som jag tror har potential att bli semi-passiva i framtiden om de skulle bli framgångsrika.

HJÄLP! Jag vill alldeles för mycket och vet inte vad jag skulle kunna välja bort. Jag vet att jag måste se upp med att köra på med alltför mycket för att inte riskera att bli utbränd. Been there, done that! Har redan varit utbränd en gång (tur det kanske så jag vet mina gränser bättre nu) och vill definitivt inte dit igen.

Ta hand om sonen är såklart viktigast och går inte att välja bort. Eller jo visst skulle han kunna börja på förskola tidigt men det vill vi undvika om det går, och det går om vi prioriterar rätt nu. Ekonomin i företaget går inte att välja bort heller. Eller jo vi skulle ju kunna anlita en redovisningskonsult som sköter den löpande bokföringen, men jag tycker detta arbete tar så lite tid och jag kan dryga ut föräldrapenningen att det är värt att fortsätta. Styrelsearbetet är väl det jag lättast kan välja bort om jag känner det blir för mycket att göra på en gång men samtidigt är det också intressant och lärorikt.

Utbildningen vill jag så gärna göra för det ger mig möjlighet att få ett yrke (och anställning) lagom tills det är tänkt att sonen ska börja på förskolan. Det jobbiga är väl att om jag istället skulle lägga samma tid på att utveckla de affärsidéer jag har klurat på skulle de kanske kunna vara igång lagom till samma tid som jag är klar med utbildningen. Ugh, det känns jobbigt framför allt för att jag i många många år (10+?) gått och väntat på att kläcka någon affärsidé som jag kan utveckla och som har potential till att kanske delvis automatiseras och bli en semi-passiv inkomst. Att jag inte kunde fått de här idéerna för 1,5-2 år sedan när jag hade mer tid?!

Hur brukar ni andra hantera att ni vill för mycket på en gång? Hur prioriterar man när den bästa tiden för de flesta saker är just nu?? Alla tips välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s