Barn, Spartips

Gratis babyboxar 2019

Gratis är gott brukar det ju heta! När man väntar barn finns en mängd olika så kallade babyboxar man kan få gratis, framför allt från olika apotek. Vi försökte skaffa alla vi kunde hitta och fick tag i alla utom en eftersom den butiken inte fanns ens i närheten av där vi bor. Det fanns information om hur man skaffar babyboxarna på många ställen (tex På babypaket.com) men däremot saknade jag att veta innan vad de skulle innehålla (för att veta om det kunde vara värt att åka långt eller springa runt till olika ställen för att hämta ut). Nedan presenteras innehållet som fanns i de olika boxarna vi hämta ut i februari 2019;

Libero-boxen innehåller:
– ett paket blöjor, två olika storlekar
– våtservetter
– amningsinlägg
– tvål och olja
– leksak
– bindor
– rabattkuponger på blöjor
– häfte med råd till nya familjen

Apoteket hjärtats box:
– nappflaska
– napp
– amningsinlägg
– dusch- och schampoo 2-i-1 flaska för baby
– våtservetter
– salva Bepanthen
– leksak (mjukt hjärta)
– folder med tips för nyblivna föräldrar

Apoteksgruppens box:
– paket blöjor
– 2 nappar
– våtservetter
– nappflaska
– bindor
– tandkräm barn
– hudrengöring och lotion för kropp och ansikte
– rabattkuponger

Babybox:
– 2 blöjor
– nappflaska
– 3 nappar
– tidning babybox
– viaplay 2 månader gratis
– rabattkuponger
– nagellack

I efterhand var Liberos box överlägset bäst och vi har använt nästan allting den innehöll! Den lilla leksaksfjärilen är dessutom en favorit hos vår lille (dock klippte vi bort den från hållaren och använde leksaken för sig och hållaren för sig).

Från de andra boxarna använde vi främst Viaplay presentkortet, nappar och blöjor. Det var också mycket som inte blivit använt, tex alla olika nappflaskor (vi helammar och han vägrar ta flaska). Mest onödigt kändes nagellack (!!) och olika krämer och lotions.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s