Arbete

Börjat på nytt jobb!

Under vintern och våren när jag inte jobbat i den dagliga verksamheten i vårt företag har tanken varit att jag ska hitta ett annat jobb, mer relaterat till vad jag studerat och gjort tidigare. Denna perioden har nog faktiskt varit första gången jag aktivt letat och varit i stort behov av ett jobb. Eftersom jag fortfarande hade kvar min andel i företaget kunde jag inte kvalificera till a-kassa under tiden jag tekniskt sett var arbetslös/arbetssökande, vilket gjorde att jag trots att jag inte direkt jobbade som förut var tvungen att ta ut lön från företaget. Det i sin tur tärde såklart mycket på företagets finanser och det har tagit tid att återhämta.

Sökte olika jobb inom ekonomi, och till en början kändes det bra, jag fick komma på intervjuer eller åtminstone telefonintervjuer men sen gick det aldrig längre. Under våren började det kännas kämpigt att inte ha hittat något jobb än och det tog längre tid än jag trott det skulle göra. Jag försökte även läsa klart några kurser under tiden för att sysselsätta mig med något i alla fall. När terminen var slut fick jag lite mer motivation och skickade iväg ett stort antal ansökningar. Många svarade och jag fick komma på några intervjuer och hade flera till inbokade, det kändes bra att plötsligt blivit lite populär eller vad man ska kalla det.

Sedan en dag ringde en rekryteringsfirma jag varit på intervju hos för ett jobb och berättade om ett helt annat jobb de hade en plats på och som jag nog skulle passa på. Det bokades snabbt in en intervju och efter den var både jag och de intresserade. Rekryteringsfirman ville snabba på och att jag skulle skriva på kontrakt samma dag. Eftersom jag haft svårt att hitta något jobb under vintern och våren blev jag bara glad att jag erbjöds något och skrev på direkt. Så här i efterhand skulle jag ha väntat, för jag hade en intervju inbokad några dagar senare på ett jobb jag tror skulle passat bättre.

Nya jobbet är helt ok men det känns som om jag blev lite lurad också. De sa ett intervall på lönen som kunde erbjudas och jag sa det övre intervallet, men när jag sett hur mycket nytt det är att lära sig och hur mycket som förväntas tycker jag det är för dåligt betalt. Jag trivs dessutom inte så jättebra, dels är det jobbigt för ögonen och kroppen att sitta framför en dator hela dagen och dels är det inte speciellt stimulerande mentalt.

Jag har blivit uppringd av andra rekryteringsfirmor som frågat hur det ser ut med jobb och tyckt jag ska söka något visst jobb, vilket jag gjort om jag tyckt det låter intressant. Kanske tycker några det är hoppigt att söka nytt jobb bara några veckor efter att ha påbörjat ett jobb, men jag känner inte att jag kan utvecklas något speciellt inom denna organisationen, inte i den riktning och i den fart jag skulle vilja. På den nuvarande arbetsplatsen finns många som har jobbat 5-10 år eller mer i samma jobb, och det är inget jag vill fastna i. Ytterligare en anledning till att eventuellt byta är att en av tjänsterna jag haft telefonintervju om gick bra och när de frågade om löneanspråk sa jag en lön på 4000 kr mer än jag har på nuvarande jobb och rekryteraren tyckte inte det var något konstigt och att det var rimligt med tanke på min erfarenhet och bakgrund.

Telefonintervjun ledde till en intervju på arbetsplatsen för en tjänst som innebar 50% ekonomiarbete och 50% säljstöd. Arbetsplatsen kändes trevlig och även de som intervjuade mig, däremot kändes tjänsten de beskrev helt galen. När de berättade om arbetsuppgifterna lät enbart ekonomidelen av jobbet som en heltidstjänst med hög arbetsbelastning och stress. De pratade om att det är viktigt att kunna prioritera mellan arbetsuppgifter för det skulle vara många som ”drar i en” och vill att man ska göra saker för dem först. Dessutom nämnde de att man ständigt kommer ha en översvämmad mailkorg och att det varje månad ska göras månadsbokslut vilket kommer innebära stressiga perioder med mycket att göra. Jag tänkte direkt när jag satt där och de beskrev allt att nej nej den här tjänsten vill jag inte ha! Nog för att jag vill ha ett utvecklande och spännande arbete med bättre betalt men inte på bekostnad av min mentala hälsa och behöva leva med ständig stress. Jag har tillräckligt mycket annat på gång i livet just nu som riskerar att ge mig stress.

Nu är jag inne på 6:e veckan på nya jobbet och efter mycket velande fram och tillbaka har jag bestämt mig för att vara kvar här åtminstone kontraktet ut (fick ett halvårskontrakt från början) eftersom det ändå är ett chill jobb utan stress och jag behöver inte alls känna mig utmattad när jag kommer hem (åtminstone inte pga stress, eventuellt från tristress i så fall, haha) så jag känner jag kommer ha ork till annat vid sidan av. Att hinna och orka med att göra annat utöver denna heltidstjänsten är viktigt för mig eftersom jag fortfarande (i hemlighet, jobbet vet inte om det) sköter ekonomin för mitt företag och även kommer studera på 25% för att så småningom kunna ta ut en ekonomexamen (har några kurser kvar bara). Jag har alltså bestämt mig för att trivas och försöka utvecklas i den mån det går på jobbet jag har nu och det känns bra just nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s